Dni Karpia 2021 podsumowanie

W Campus Domasławice – sport i rekreacja, odbyła się konferencja podsumowująca Dni Karpia 2021

Podczas konferencji Zarząd podziękował naszym wszystkim organizatorom, mediom i samorządom. Uczestnicy mogli skosztować wszystkich wygranych potraw serwowanych podczas Kolacji Rybnych „Ryba do syta” i zup z tegorocznych nowości kulinarnych – „Talerzy rybnych rozmaitości”. Restauracje, a raczej przygotowane przez nich dania, brały udział w konkursie Mistrz Karpia, a jury w składzie: Barbara Jakimowicz – Klein – dziennikarka kulinarna, Agnieszka Hajbura – Michałowska – Apetyt na Wrocław, Zbigniew Koźlik – szef kuchni w Park Plaza, Grzegorz Pomietło – szef kuchni Art-Hotel, Mateusz Zielonka – zwycięzca 6 edycji MasterChef, miało przed sobą niełatwe zadanie. Jednak po długich obradach w końcu udało się wyłonić zwycięzców.

Najlepsze danie kolacji „Ryba do syta” – potrawa z karpia Karczma Rybna „Ruda Żmigrodzka”, za danie: Karpiowe pierogi w sosie grzybowym .

Najlepsze danie z kolacji „Ryba do syta” – potrawa z ryb słodkowodnych Gospoda 8 Ryb, za danie: Amur w maślance z oliwą koperkową i puree ziemniaczanym z gąbką pietruszkową

Najlepsza zupa rybna z „Talerzy Rybnych rozmaitości” Karczma Górecznik, za danie: Krem z pieczonych buraczków z wędzonym karpiem. Każda osoba biorąca udział w wydarzeniu także oddawała głos na najlepszą potrawę. Nagrodę publiczności otrzymała Niezły Ferment za danie: Hrabia Sandacz w połączeniu z porem, wyeksponowany na warzywnym ratatouille. Wszyscy uczestnicy otrzymali przewodnik „Odkryj Dolinę Baryczy” oraz kalendarz , który przypomina, że wkrótce znowu się spotkamy w Dolinie Baryczy. Najlepsza zupa rybna z „Talerzy Rybnych rozmaitości” Karczma Górecznik, za danie: Krem z pieczonych buraczków z wędzonym karpiem. Każda osoba biorąca udział w wydarzeniu także oddawała głos na najlepszą potrawę. Nagrodę publiczności otrzymała Niezły Ferment za danie: Hrabia Sandacz w połączeniu z porem, wyeksponowany na warzywnym ratatouille . Wszyscy uczestnicy otrzymali przewodnik „Odkryj Dolinę Baryczy” oraz kalendarz , który przypomina, że wkrótce znowu się spotkamy w Dolinie Baryczy. Najlepsza zupa rybna z „Talerzy Rybnych rozmaitości” Karczma Górecznik, za danie: Krem z pieczonych buraczków z wędzonym karpiem. Każda osoba biorąca udział w wydarzeniu także oddawała głos na najlepszą potrawę. Nagrodę publiczności otrzymała Niezły Ferment za danie: Hrabia Sandacz w połączeniu z porem, wyeksponowany na warzywnym ratatouille. Wszyscy uczestnicy otrzymali przewodnik „Odkryj Dolinę Baryczy” oraz kalendarz , który przypomina, że wkrótce znowu się spotkamy w Dolinie Baryczy.

Scroll to Top