
Ruszyła jesienna edycja RestaurantWeek®! Pod hasłem #FromFoodiesForFoodies najlepsze restauracje w Polsce zapraszają na wyjątkowe, trzydaniowe menu z prezentem. Ta odsłona Festiwalu smakuje naprawdę wybitnie, bo oparta jest na rekomendacjach Foodies, którzy dzielą się swoimi kulinarnymi odkryciami i ulubionymi miejscami. Sprawdź ich polecenia i rezerwuj stoliki już teraz na RestaurantWeek.pl.
Nie potrzebujesz gwiazdek ani prestiżowych rankingów, by odkryć miejsca godne uwagi. W tegorocznej edycji RestaurantWeek® to społeczność Foodies wyznacza kulinarne kierunki, tworząc mapę topowych restauracji, które warto poznać. Wśród nich znajdują się zarówno najciekawsze debiuty sezonu, jak i sprawdzone adresy, do których wraca się z przyjemnością. To przewodnik po smakach, które naprawdę wyróżniają się na gastronomicznej scenie Polski. Zainspiruj się wyborami
FromFoodiesForFoodies!

Przystań Tu. Bistro & Wine
Dolnośląskie to prawdziwy raj dla smakoszy, a Wrocław dumnie prezentuje swoje barwne oblicze i chętnie korzysta z bogactwa natury, które inspiruje lokalną kuchnię. W samym sercu Ołtaszyna, przy ul. Zwycięskiej 20a, mieści się Przystań Tu Bistro & Wine – kulinarna perełka regionu. Bistro łączy energię dzielnicy z wyjątkową atmosferą i oferuje kuchnię świata uwzględniającą regionalne produkty oraz sezonowe, świeże i lokalne składniki. W festiwalowym menu znajdziesz propozycje zarówno dla miłośników klasyki, jak i dla poszukiwaczy kulinarnych eksperymentów:
od delikatnego śledzia w tempurze z piklowanym jabłkiem, przez aromatyczny schab puławski z puree chrzanowym i remoulade z selera, po deserowe arcydzieła, jak kasztanowa panna cotta z puree dyniowym i sorbetem gruszkowym. Dla
wegetariańskich Foodies bistro serwuje m.in. dyniowe hummusy, tartiflette czy zapiekane jabłka z pigwą i wanilią. A wszystko przygotowane z pasją i dbałością o lokalne produkty!

Four & More
Są restauracje, które zachwycają smakiem i do których chce się wracać – taką właśnie jest restauracja Four&More przy ul. Gajowickiej 130. Usytuowana w zrewitalizowanym hotelu Wieniawa – niegdyś tętniącym życiem ośrodku spotkań i
potańcówek wrocławian, dziś funkcjonującym jako część sieci Sheraton – łączy w sobie historię miejsca z nowoczesną, wyrafinowaną kuchnią. Specjalnie na RestaurantWeek® powstało menu pełne niebanalnych smaków. Wśród propozycji
znaleźć można m.in. klasyczny tatar wołowy z confitowanym czosnkiem i majonezem chlebowym lub w wersji wegetariańskiej – tatar z kolorowych marchewek z granatem i czarnuszką. Na danie główne zjesz burgera wołowego z sosem BBQ lub alternatywnie z panierowanymi boczniakami, majonezem z nerkowców i piklowaną dynią. Na deser
serwowany jest sernik baskijski z sosem angielskim i jeżynami. Obłęd!
We Wrocławiu Foodies polecają zajrzeć jeszcze do restauracji Karavan, Bistro Stu Mostów na Świdnickiej, Frajda, Soczewka, Papa Bar, Nori Sushi, Kasturi oraz Fretti Sushi. Nie czekaj! Już dziś dołącz do ponad 2 milionów Foodies i odkrywaj nowe perełki kulinarne w swoim mieście!
Rezerwuj i wygrywaj wyjątkowe nagrody!
Masz kulinarny talent? Teraz możesz go wykorzystać i zgarnąć nagrody od Whirlpool,
które zamienią Twoją kuchnię w prawdziwe królestwo dla Foodies! Do wygrania są 3 piekarniki do zabudowy z funkcją PIZZA 310°C oraz 5 zestawów akcesoriów do pizzy. Zasady są proste: zarezerwuj udział w Festiwalu, w komentarzu pod postem konkursowym podziel się pomysłem na idealne danie z piekarnika Whirlpool i oznacz restaurację, w której chciałbyś je zobaczyć. Szczegóły znajdziesz na @restaurantweek_pl. Czas na Twój kulinarny popis – wyzwól swoją kreatywność!

Twój składnik poranka? Zaczyna się od BreakfastWeek!
Każdy poranek ma swój sekret – składnik, który nadaje mu smak i wyjątkowy nastrój. BreakfastWeek pozwala zacząć poranek najlepiej, jak potrafisz. Od pierwszego łyka kawy po ostatni kęs popisowego śniadania możesz cieszyć się chwilą w rytmie, który lubisz, w towarzystwie Bliskich i ulubionych smaków. O poranek pełen roślinnej energii dba Alpro. W tej edycji Goście mogą odkrywać śniadaniowe menu i kawy przygotowane na napojach roślinnych Alpro w wyjątkowej festiwalowej cenie – 35 zł + opłata rezerwacyjna 6 zł/Gość. Do wyboru są dwie propozycje: Alproccino (cappuccino na kremowym owsianym Alpro Barista) oraz Alprolatte (latte na pysznym migdałowym Alpro Barista). To właśnie Twój składnik idealnego poranka!
Rezerwacje trwają na BreakfastWeek.pl. Śniadania dostępne są w najlepszych śniadaniowniach w Krakowie, Warszawie, Poznaniu, Trójmieście, Szczecinie, we Wrocławiu oraz na Śląsku. BreakfastWeek, tak jak RestaurantWeek®, potrwa
do 19 listopada.

Najlepsze stoliki szybko znikają – do zobaczenia przy stole!
Rezerwacje: https://RestaurantWeek.pl/ oraz https://app.rclb.pl
Termin Festiwalu: 7 października – 19 listopada
O RestaurantWeek®:
Już od ponad 10 lat RestaurantWeek® wspiera promowanie w Polsce kultury Foodie.
Przez ten czas Festiwal zyskał popularność jako wydarzenie umożliwiające wspólne odkrywanie smaków przy restauracyjnym stole. Dziś RestaurantWeek® jest największym biletowanym wydarzeniem w kraju oraz jednym z największych Festiwali restauracyjnych na świecie. Cena za to wyjątkowe doświadczenie, które warto dzielić z Bliskimi, zaczyna się od 69,99 zł (+ opłata rezerwacyjna 9,99 zł, min. 2 osoby + 10 zł prime time). Prawie milion spotkań w tysiącach najlepszych restauracji w Polsce, ponad 2 miliony zarezerwowanych menu, setki debiutów, niezliczone chwile radości przy stole – to wszystko dzięki zaangażowaniu polskich Foodies! Dołącz do nich i daj się prowadzić przez kulinarne odkrycia – to właśnie rekomendacje
FromFoodiesForFoodies wskazują najlepsze restauracje, które warto odwiedzići smaki, których nie można przegapić!
Aby dowiedzieć się więcej o organizowanych Festiwalach odwiedź:
https://RestaurantWeek.pl

Jesteśmy Patronem Medialnym

