Zapraszamy Państwa na serię unikatowych wieczorów, łączących sztuki wizualne ze sztuką kulinarną. Taki mariaż istnieje od zawsze, my tylko wzbogacamy tą tradycję o nietypowe i zaskakujące wzajemne inspiracje, które mają na celu wspomóc rozwój rynku sztuki w Polsce.

Chcemy dać Państwu przyjemność obcowania ze sztuką w jej szerokim aspekcie. Zapewnimy radość dla zmysłu wzroku, smaku i węchu. Wszystko podkreślone muzyką na żywo. Nasz event obejmuje przede wszystkim prezentację dzieł znanych polskich artystów oraz aukcję ich prac.
Drugą istotną częścią tego wydarzenia jest live cooking w wykonaniu Tomasz Jakubiak Jakubiak Cooking oraz Piotra Sabali – szefa kuchni Platinum Mountain Hotel & SPA.

———

AUTORZY LICYTOWANYCH PRAC

Karol Bąk
http://karolbak.com/

Katarzyna Bułka-Matłacz
http://matlacz.eu/

Karolina Maria Gołębiowska Art & Genius Loci
http://karolinagolebiowska.pl/

Piotr Michnikowski
http://michnikowski.com

Dariusz Miliński
http://www.milinski.pl/

Daniel Pielucha – Nadrealizm Polski / Polish Surrealism
https://www.danielpielucha.online/

——–

Wydarzenie skierowane jest do pasjonatów lubiących “trzymać rękę na pulsie” rynku sztuki, mecenasów artystycznych, osób chcących poszerzyć swoje prywatne zbiory oraz tych wszystkich, którzy sztuki po prostu kochają doświadczać.

Pierwszy wieczór aukcyjny “Sztuka i Smak” odbędzie się 14 grudnia w *****Platinum Mountain Hotel & SPA w Szklarskiej Porębie. W naszej ofercie dostępne są pakiety z możliwością noclegu w hotelu lub bez.

Część dochodu z pierwszego wieczoru aukcyjnego “Sztuka i Smak” przeznaczamy na fundację Ambasada Pszczół.

Scroll to Top